Borsa

Borsa İstanbul’da bugün

Published

on

Bist 100 endeksi güne yüzde 0,17 oranında yükselişle 5.443,83 puandan başladı. Geçtiğimiz gün 5.428 – 5.513 puanda hareket eden endeks, günü yüzde 1,26 düşüşle kapattı. Endeks, dün içinde kısa bir süre tepki alımları gelse de satıcılı bir trende sahipti. BIST 100’de dün işlem hacmi önceki güne göre yükselirken 128,44 milyar olarak kaydedildi.

Borsa açılışında hizmet yüzde 0,28, sınai yüzde 0,14 yükselirken finansallar yatay bir görünümle başladı. Turizm, telekomünikasyon ve inşaat, güne en yüksek taleple başlayan sektör oldu. Spor ve bilgi teknolojileri ise ilk dakikalarda en çok düşen sektör oldu. Bankalar ve holding, güne hafif negatif başladı.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında ENKAI, BERA, TTKOM, yüzde 2 bandında yükselişle en çok talep gören hisseler arasına girdi. YATAS, DEVA VE BRYAT ise günün ilk dakikalarında en çok düşen hisseler oldu.

Borsa İstanbul genelinde ise COSMO, TERA ve BALAT, güne tavan fiyatından başladı. BRKO, UMPAS ve IMASM ise açılışta taban fiyatına gerileyen hisseler oldu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version