Borsa

Borsa İstanbul’da neler oluyor?

Published

on

Borsa İstanbul endeksi güne yüzde 0,23 düşüşle 4.946,62 puandan başladı. BIST 100, geçtiğimiz gün, 4,883 – 5.010 puan aralığında hareket eden BIST 100 endeksi 4.957 puanda günü kapattı. BIST 100, son duruma göre geçen hafta 5.091,68 puanda zirveyi gördükten sonra satıcılı konuma geçti.

Borsa açılışında en çok talep gören sektörlerin başında yüzde 1’in üzerinde artış göstere odun, kağıt ve baskı, basit metaller ve sigorta vardı. Kimyasal, petrol ve plastik yüzde 1,5’in üzerinde düşüş yaşadı. Ardından elektrik ve sınai endeksinin de güne ekside başlayan hisselerin başında yer aldı.

Günün ilk işlem saatlerinde BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında düşüş trendine devam eden SASA, bugünde güne tavan fiyatından başladı sonrasında ise 97 TL’den işlem görmeye başladı. SMRTG hissesi de bugün SASA’nın ardından yüzde 8 düşüşle güne başlayarak 104,5 TL’ye düştü.

KRDMD, bugünde güne pozitif başlarken açılışta yüzde 7,5’in üzerinde değerlendi. KRDMD’nin ardından ADESE, ISDMR, YYLGD, BIST 100’de güne yükselişle başlayan hisselerden oldu.

Borsa İstanbul genelinde SASA’nın yanında PRKME, ATSYH, KONTR, MIATK, tavan fiyatından güne başlayan diğer hisseler oldu. Bunun yanında günün ilk saatinde en çok talep gören hisseler, BARMA, BALAT, KRDMA, OZSUB ve EMNIS oldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version