Global

Fed başkanı konuşması öncesinde kriptolarda pozitif hareket

Published

on

Kripto para piyasaları Bitcoin ve Ethereum liderliğinde güne pozitif başladı. Bitcoin yüzde 3’ün üzerinde yükseliş yaşayarak 17.000 dolar bandını seyrederken, Ethereum yüzde 5 değer kazanarak 1.300 dolardan işlem görüyor.

Piyasalar, Fed başkanı Jerome Powell’ın Brooking Enstitüsü’nde yapacağı konuşmaya odaklanacak. Piyasa, Powell’ın konuşmasında Fed’in nihai politikalarıyla ilgili sinyaller takip edilecek. Diğer yandan bazı eyaletlerin Fed başkanları, geçem haftaki yorumlarında bankanın önümüzdeki toplantıda 50 baz puanlık faiz artışına gidebileceği yönünde görüş bildirdiler.

Powell konuşmasında piyasa üzerinde etkisi olabilecek şahin açıklamalar görülürse piyasa bundan olumsuz etkilenebilir, ancak bugün ABD’de açıklanacak iki farklı veri, Powell konuşmasından daha etkili olabilir.

ABD kanadında önemli veriler takip edilecek

Bu gelişmenin yanında bu hafta ABD tarım dışı istihdam verisi de yakından takip edilecek. Bugün ADP Ulusal İstihdam Raporu ile istihdam değişikliği verisi açıklanacak olup bu veri, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporu öncesinde önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Ayrıca bugün ABD 3. Çeyrek GSYİH verisi de önemli bir veri olarak takip edilecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version