Global

Efsane Cuma indirimleri piyasa umut oldu

Published

on

Yatırımcılar küresel ekonomik krizin şirket kazançları üzerindeki etkisi konusunda endişelerini devam ettirirken, Efsane Cuma, hane halkının ekonomiye olan güveninin bir göstergesi haline geldi.

Birçok işletme, bu satış dönemlerinde elde ettiği güçlü satışlara bel bağlıyor. Enflasyon tehdidi, agresif para politikaları ve Ukrayna’daki savaşın etkileri yüzünden belirsizliklerin devam ettiğini bu dönemde daha da önemli bir hale geldi.

Efsane Cuma etkinliği hayal kırıklığına uğratmadı: Amerika’da online satışların geçtiğimiz yıla göre yüzde 2,3’lük bir artış yaşayarak 9 milyar doların üzerinde olduğu düşünülüyor.

Bu rakamlar, tatil yaklaşırken ve muhtemelen yeni satış dalgaları yaşanırken mağazalara ve işletmelere umut vererek bir nebze kasvetli tahminlere tezat oluşturuyor.

Şimdi gözler bu eğilimi doğrulayabilecek ve piyasalara rahatlama sağlayabilecek Siber Pazartesi sonuçlarına çevrildi. Analistler, bir önceki yılın rakamlarına göre %5,1 artışla 11 milyar dolardan fazla satış bekliyor.

Borsaya baktığımızda; S&P 500 endeksi, vadeli işlemlerin açılış öncesinde düşüş göstermesi nedeniyle baskı altında kalmaya devam ediyor. Ancak Efsane Cuma ve Siber Pazartesi satışlarından yararlanan sektörlerde artışlar görülebilir.

Nitekim Home Depot ve Walmart gibi şirketler geçen haftayı yükselişle kapattı ve bu olumlu rakamlar sayesinde yükseliş trendi sürebilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version