Emtia

Petrolde yükseliş devam ediyor

Published

on

Sıfır vaka politikası uygulayan Çin, kısıtlamaları azaltacağını açıklamasıyla birlikte petrol yükselişe geçti.

Çin’de yılın ilk çeyreğinden sonra en yüksek covid vakaları görülünce kısıtlamalar da artırılmıştı. Karantina uygulamasını hemen devreye alan yetkililer, kuralları ihlal eden havayolu şirketlerine de uçuş cezası vermişti. Bugün devlet yetkililerinden yapılan açıklamada 7 günlük karantina süresinin 5 güne düşürüldüğü, havayolu şirketlerine uygulanan cezanın kaldırıldığı ve temaslılara getirilen yasakların da gevşetildiği belirtildi. Risk derecesinin düşürülmesi ve uçuşların da genişletilmesiyle seyahatlerin artması, buna bağlı yakıt tüketiminin de yükselmesi bekleniyor.

Petrol bugün %3 yükseldi

Hafta içinde 92 doların altına düşen Brent petrol, dolardaki düşüşten destek aldı ve 93,50 dolar üzerinde kapanış yaptı. Bugün ise Çin’deki kısıtlamaların gevşetilmesi petroldeki yükselişi hızlandırdı. Brent fiyatı yüzde 3 kazançla 96,65 dolara çıktı.

Geçen haftayı 97 dolar üzerinde kapatan Brent, henüz haftalık bazda pozitif bölgeye geçmedi, ancak kayıplarının büyük kısmını geri verdi. Ham petrol bugün yüzde 3 üzeri kazançla 89,55 dolara çıktı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version