Global

Kriptolarda Ayı piyasası rüzgarı

Published

on

Kripto para piyasaları kritik haftada bir kez daha satış baskılarına maruz kaldı. Bu hafta Amerika’da enflasyon verisinin açıklanacak olması oynaklığı artıran bir gelişme olarak karşımıza çıkarken, FTX krizi piyasaları olumsuz etkiler halde.

Kriptolar, haftaya düşüşle başladıktan sonra gün içerisinde Asya işlem saatlerinde satışların hızlandığı görüldü. Bitcoin, bir kez daha 20 bin doların altına inerken, 19.344 dolara kadar düştü. En büyük kripto para, 19,500 doların altına indikten sonra alıcılar devreye girerek Bitcoin’i sabah saatlerinde 19.800 dolara çekti. Son durumda Bitcoin’de yüzde 5’lik bir düşüş söz konusu.

Ethereum, bu süreçte 1.430 dolara kadar düşerken, sonrasında 1.500 dolara doğru bir hareket başladı.

En büyük 10 kripto para arasında en sert düşüşü Dogecoin ve Solana pazarında görüldü. DOGE, şuan yüzde 13’e ulaşan düşüşle 0,10 dolar bandına gerilemiş halde. Solana ise an itibarıyla yüzde 15’i bulan kayıpla 27 dolar bandına kadar geriledi. İlk 10’daki konumunu kaybetti. Solana, özellikle FTX’in önemli miktarda yatırım yaptığı bir kripto para olarak son krizden ciddi şekilde etkileniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version