Altın

Çin’deki endişeler devam ettikçe altın fiyatları düştü

Published

on

Haftanın ilk işlem gününde altın ve bakır fiyatlarında düşüş yaşandı. Çin’de uygulanan COVID-19’a karşı sıfır tolerans politikasına yeniden dönmesi, yavaşlayan ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri artırarak dolara destek oldu.

Spot altın Asya piyasalarında yüzde 0,4 düşüş yaşayarak 1.674,12 dolara kadar gerilerken, altın vadeli işlemleri yüzde 0,5 azalarak 1.677,30 dolara kadar geriledi.

Kıymetli metalin fiyatları, Amerika’nın tarım dışı istihdam verilerinin Ekim ayı için beklenenden daha güçlü çıkmasının ardından Cuma günü keskin bir yükseliş gösterirken dolar düştü.

Fakat dolar haftanın ilk işlem gününde düşüşüne ara verdi. Dolar endeksi yüzde 0,2 yükseldi. Çinli sağlık yetkilileri hafta sonu yaptıkları açıklamada ülkenin, katı Covid-19 politikasına “sarsılmaz” bir şekilde bağlı kaldığını belirterek geçen hafta borsada büyük bir ralli yaşanmasına neden olan değişim umutlarını boşa çıkardı.

Altının önümüzdeki aylarda da baskı altında kalması bekleniyor zira Fed, enflasyonu düşürmek için faizleri artırmaya devam edeceğinin sinyallerini verdi. Geçen haftaki güçlü istihdam verileri, merkez bankasına faizleri yükseltmek için daha fazla alan sağlıyor.

Bu hafta gözler, fiyat baskılarının 40 yılın en yüksek seviyelerine yakın kaldığını göstermesi beklenen Ekim ayına ait ABD enflasyon verilerinde. Böyle bir verinin, Fed’in daha şahin adımlar atmasına yol açması muhtemel.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version