Brent Petrol

Akaryakıt fiyatlarında son durum

Published

on

Petrol fiyatlarındaki değişime bağlı olarak yurt içi akaryakıt fiyatlarına kısa süreli aralıklarla zam gelmeye devam ediyor. Benzine yapılan 1,31 TL’lik zamın ardından litre fiyatı hafta sonunda 22,68 TL’ye çıktı. Motorin fiyatları ise 26,38 TL oldu.

Petrol yükselişte

Brent petrol bu ay 92 dolardan 99 dolara kadar yükseldi. Fiyatlar cuma günü yüzde 2 üzerindeki kazancının ardından yeni haftaya 98,50 dolardan başladı.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’in sıfır covid politikasını esneteceği haberleri cuma günü petrolün yükselmesini sağladı. Sağlık yetkililerinden uygulamada değişiklik olmayacağı yönünde açıklama gelse de piyasa beklentilerinin devam etmesiyle birlikte petrol yeni haftaya pozitif başladı.

Kur cephesinde sakinlik korunuyor

18,60 yakınında işlem gören dolar, Cuma günü kısmi bir gerileme yaşansa da fiyat bugün yine aynı seviyede yatay seyrediyor.

Petrolde 100 dolar seviyesinin aşılması durumunda yurt içi akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar yapılabilir. Piyasalar küresel iyimserliğin petrolde bu hafta pozitif fiyatlama yaratmasını bekliyor.

7 Kasım güncel akaryakıt fiyatları:

Benzin: 22,68 TL

Motorin: 26,38 TL

Otogaz: 11,08 TL

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version