Global

Tarım dışı istihdam verisi tahminleri aştı

Published

on

Amerika’da istihdam geçtiğimiz ay tahminlerden güçlü gelerek işgücü piyasasının Fed’in agresif faiz artışlarına rağmen güçlü kaldığını gösterdi. Ortalama saatlik ücretlerde ivmelendi.

Amerika Çalışma Bakanlığı’nın yayınladığı verilere göre tarım dışı istihdam Ekim ayında 261 binle tahminlerin oldukça üzerinde gerçekleşti. İşsizlik oranı ise yüzde 3,7’ye yükseldi.

Son 2 ayın verisi 29 bin yukarı yönlü revize edildi.

Saatlik kazançlar aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 4,7 artış gösterdi. Beklenti aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,7 artıştı. Bu yükseliş, ücret artışlarının enflasyona baskı yapmaya devam edeceğine işaret etti.

Açıklanan veri, Fed’in faiz artışlarına ekonomik görünümdeki kötüleşmeye rağmen işgücü piyasasının gücünü koruduğuna işaret etti. Bu güçlü seyir, Amerikan ekonomisinin temel motoru olan Tüketici Güvenini destekledi. Fed yetkilileri enflasyon hedefine ulaşmak için işgücü arz ve talebi dengelemeleri gerektiğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Fed’in faiz artışına daha duyarlı teknoloji ve gayrimenkul sektörleri sıkı para politikasının etkilerini hissetmeye başladı. Apple bazı birimlerinde işe alımları durdururken Amazon, kurumsal işe alımlara ara verme kararı aldı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version