Global

Sterlinde düşüş beklentileri arttı

Published

on

İngiltere’de ki siyasi kaos sterlin üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Siyasi görünümü analiz eden ING sterlinin doların karşısında 1,05 seviyesine düşüş yapmasını beklerken, Bank of America’da sterlin ile doların eşitlenmesi beklentisini korumaya devam ediyor.

İngiltere eski Maliye Bakanı Rishi Sunak ülkenin yeni başbakanı olma yolunda devam ediyor.

Aday olması durumunda Muhafazakar Parti’nin yeniden lideri olması güçlü ihtimal olarak görülse de eski Başbakan Boris Johnson pazar akşamı yaptığı açıklamada adaylık yarışına girmeyeceğini açıkladı. Muhafazakar Parti liderlik yarışına girmek için yeterli desteğe sahip olduğunu söyleyen Johnson “Sadece bunun doğru bir adım olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Sunak’a karşı şu ana kadar yarışa gireceğini açıklayan tek isim olan Penny Mordaunt’un 100 milletvekilinin desteğini alması gerekiyor. Milletvekillerinin bu desteği alamazsa adaylık için 123 vekilin desteğini alan Sunak otomatikman Muhafazakar Parti’nin yeni lideri olacak ve Başbakanlık görevini Liz Truss’tan devralacak.

Haber üzerine Asya işlemlerinde sterlin dolar karşısında 1,14’e kadar yükseliş gösterdi. Fakat analistlere göre uzun vadede sterlin için görünüm, İngiltere’nin büyük ekonomik ve mali sorunlarının devam etmesi sebebiyle karanlık.

ING sterlinin 1,05 dolara geri düşmesini bekliyor.

Bank Of America ise sterlin/dolar kurunda parite beklentisini koruyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version