Global

ABD endekslerinde sert düşüş

Published

on

Fed yüksek enflasyonla mücadele için üçüncü kez 75 baz puanlık bir faiz artırımına gitti. Bu gelişmenin ardından ise ABD’deki endeksler sert bir düşüş yaşadı.

ABD Merkez Bankası’nın 75 baz puanlık artış yapması politika faizini yüzde 3 – 3.25 aralığına çıkardı. Agresif faiz arttırımının ardından ise Fed kapanışta negatif bir süreci takip etti.

Nasdaq endeksi 1,79 düşüş yaşayarak 11.220,19 puanına inerken S&P 500 endeksi yüzde 1,71 azalarak 3.789,82 puana geriledi.

Yüzde 1,70 azalışa geçen Dow Jones endeksi ise 30.183,78 puanına düştü.

Fed’in verdiği faiz kararıyla beraber ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,6’ya çıktı.

Blackrock CIO’su Rick Rieder ise Fed’in faiz artışı hakkında, “Bu sıkı politika hamlelerinin yanı sıra büyüme de hissedilir bir şekilde yavaşlarsa, piyasaların çok fazla sıkılaşmadan ‘bıkacağını’ düşünüyoruz.” dedi.

Bankrate Baş Finansal Analisti Greg McBride ise ABD Merkes Bankası’nın enflasyon riskini hafife alarak faiz oranlarını yüksetlmek ve tahvil alımlararını azaltma konusunda geç kalındığını aktardı.

Bankrate Baş Finansal Analisti Greg McBride ise, Fed’in enflasyon riskini hafife alarak faiz oranlarını yükseltmek ve tahvil alımlarını azaltmak için geç kaldığını söyledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version