Kripto Para

Bitcoin yeniden 20.000 doların altında

Published

on

Zayıflayan makroekonomik veriler hisse senedi piyasalarında görüldüğü gibi kripto piyasasında da etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz haftalarda Amerika’da gelen enflasyona dair bazı göstergeler karışık bir tablo getirse de Ağustos ayı tüketici enflasyon verisinin beklentilerin üstünde gelmesi traderlar ve yatırımcılarda ani bir satış baskısı oluşturdu. Kripto piyasasının bugünkü haline baktığımızda bu baskının giderek daha da yoğunlaştığı ve ABD Merkez Bankasının sıkı para politikasından taviz vermeyeceği anlaşılıyor. Hatta “Bir 75 baz puanlık artış gelir mi” sorusunu sorduruyor.

Bu gelişmeler sonrasında NASDAQ ve S&P 500 endeksleri yüzde 1, Dow Jones ise 0,5’lik değer kaybı yaşadı. Fed’in faiz artırımına karar vereceği toplantıya bir haftadan az süre kalmışken geleneksel piyasalarda gerginlik devam ediyor.

Geleneksel piyasalardaki durumun benzeri Kripto piyasasında da kendisi gösteriyor. Hafta başından bu yana 20 bin dolar seviyesinde tutunmaya çalışan Bitcoin geçtiğimiz günlerde 22 bin 500 bandında kadar çıkmıştı ancak son 24 saatte yaşadığı yüzde 2,42’lik değer kaybıyla şuanda 19 bin 761 seviyesinde işlem görüyor.

Tarihi bir günü geride bırakan ve proof-of-stake’e geçişini sorunsuz bir şekilde tamamlandığı Ethereum Birleşmesinin ardından Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, birleşmeyle birlikte dünyadaki toplam enerji tüketiminin yüzde 0,2 azalacağını belirtti. Öyle ki bu, tarihin tek seferde yapılan en büyük karbonsuzlaştırma eylemi olarak addediliyor. Ancak proof-of-work konsensusunun terk edilip yepyeni bir döneme başlanması Ethereum’un fiyatında herhangi bir “tırmanışa” yol açmış değil, tam tersine çift haneli bir gerileme söz konusu: Son 24 saatte yüzde 10,05’lik değer kaybeden dünyanın en büyük ikinci kripto parası bu yazı kaleme alınırken 1,472 dolardan işlem görüyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version