Kripto Para

SEC Başkanı Kripto uyumluğuna dair detaylı çalışma istiyor

Published

on

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, SEC personelinden kripto varlıklar ve aracıları için çalışma yapmalarını istedi.
SEC Başkanı, SEC çalışanlarından kripto paralar ile aracıların uyumluluğu hakkında detaylı ayarlamalar yapmaları gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra kripto paraların pek çoğunun da menkul kıymetler olarak kabul edildiğini vurguladı.

Bitcoin, “dijital altın” Gary Gensler, perşembe günü katıldığı Practicing Law Institute’un SEC Speaks konferansında kripto düzenlemesi ve uyumu hakkında yorumlarda bulundu.

SEC’in temel ilkelerinin, kripto pazarındaki menkul kıymetler ve aracılar da dahil olmak üzere tüm menkul kıymetler piyasaları için geçerli olduğunu belirterek şunları belirtti:

“Kripto pazarındaki yaklaşık 10.000 tokenin büyük çoğunluğunun menkul kıymet olduğuna inanıyorum. Bu binlerce kripto güvenlik teklifleri ve satışları menkul kıymetler yasaları kapsamındadır.”
Gensler, ek olarak bazı kripto paraların menkul kıymetler tanımına uygun olmadığını söyledi:

“Bunlar, kripto pazarının toplam değerinin önemli bir bölümünü temsil ediyor, az sayıda da olsa menkul kıymetler tanımına uygun tokenler var.”
Buna örnek veren Gensler, piyasa değeri olarak lider konumunda yer alan Bitcoin’in bir emtia olduğunu ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonunun (CFTC) kapsamında değerlendirildiğini belirtti. Ardından Bitcoin’i şu şekilde tanımladı:

“İlk kripto para olan Bitcoin, bazı kişiler tarafından ‘dijital altın’ olarak nitelendiriliyor. Değerli bir metal gibi işlem yapılıyor, spekülatif ve sınırlı olmasına rağmen dijital bir değer deposudur.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version