Global

Dar gelirlilere devlet desteği

Published

on

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında dar gelirli vatandaşın zorlandığı alanlar için iki önemli destek paketi hazırladığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Bir sonraki kabine toplantısında tamamlanması beklenen destek paketinin dar gelirlilerin temel gereksinimlere ait borçların devletin karşılanması bekleniyor.

6 milyon dar gelirlinin icralık olan 30 milyar TL’ye yakın olan borcu tasfiye edilecek.

Dar gelirli vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarının altını çizen Bakan Nebati, bu kesimde yer alan vatandaşların 30 milyar liraya yakın icralık borç yükünden kurtulacağını söyledi.

Borç noktasında iki farklı durum var:

Dar gelirlinin 2.000 TL’ye kadar olan borcu icradan düşecek. Yani alacaklı şirketler bunu vergiden düşecek. Yani gider kamu maliyesinden karşılanacak.

Eğer borç, varlık yönetim şirketlerine devredilmişse bu durumda da 2.500 TL’ye kadar olan borçları devlet ödeyecek.

Borçlanma neleri kapsıyor?

Tüm detaylar kabine toplantısının ardından açıklanacak, ancak edinilen ilk bilgilere göre amaç dar gelirlinin yaşamsal faaliyetlerinin sürmesini sağlamak. Bu nedenle elektrik, su, doğal gaz, telefon faturaları gibi temel gereksinimlere ait borçlar karşılanacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version