Global

AMB üyesinden faiz artışına yeşil ışık

Published

on

AMB Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel bankanın Temmuz ayındaki 50 baz puanlık artışından bu yana enflasyon görünümünde herhangi bir iyileşme olmadığını belirtti.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel faiz artışından bu yana enflasyonda iyileşme olmadığını söyledi. Bu açıklama ile, gelecek ay da aynı oranda faiz artışı olabileceği beklentisi artırdı.

Schnabel Reuters’a verdiği mülakatta fiyat baskılarının hızlıca yok olacağını ve hatta kısa vadede ivmelenmediğini belirtti.

Schnabel “Eylül ayında verilecek karar, gelecek verilere bağlı olacak. Son verilere baktığımda Temmuz ayındaki endişelerimizin henüz ortadan kaybolmadığınj görüyorum.” şeklinde konuştu.

Schnabel’in yaptığı açıklamaları, son dönemde konuşan politika yapıcılar arasında faiz artış patikasına ilişkin en net söylem oldu.

Schnabel büyümedeki yavaşlamanın bankayı yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşma hedefinden döndürmeyeceğini söyledi ve “uzun süreli ve derin bir durgunluk beklemiyorum. Euro Bölgesi’nde bir teknik resesyon olup olmayacağı bile kesin değil. Ancak bu ihtimali dışlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version