Global

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor

Published

on

TCMB Haziran ayı konut fiyat endeksini yayınladı. Veriler yıllık artışın yüzde 160,6 ile rekor kırmaya devam ettiğini gösterdi. İstanbul’da yıllık artış yüzde 185’e yükselirken, ortalama metrekare fiyatı 21 bin TL’yi geçti. Konut fiyatları Haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 160,57’lik artış gösterdi.

Böylelikle konut fiyat artışında yeni rekor kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası konut fiyat endeksi verilerine göre, Haziran ayında fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 8,98 artış gösterdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ALMANYA’DA ENERJİ DARBESİ

Enflasyondan arındırılmış olarak baktığımızda Haziran ayında konut fiyatları yüzde 47 artış gösterdi.

Haziran ayında yeni konutlarda fiyatlar yıllık yüzde 164,8 artış yaşarken, yeni olmayan konutlarda ise artış 160,7 seviyelerinde. Haziran itibariyle Türkiye genelinde metrekare başına ortalama konut fiyatları 13 bin TL’nin üzerinde

İstanbul’da fiyatlar üçe katlandı!

Verilere göre İstanbul’da konut fiyatları Haziran’da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 184,9 artış gösterdi. Bu artışın ardından İstanbul’da ortalama metrekare fiyatı 21 bin 329 TL’ye yükseldi.

Yıllık artış hızında İstanbul’u yüzde 165,4 ile Ankara izledi. İzmir’de yıllık konut fiyat artışı ise yüzde 150,9 oldu. İzmir’de ortalama metrekare fiyatı 15 bin TL sınırına geldi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version