Global

Merkez Bankasının Rezervleri Erimeye Devam Etti

Published

on

Merkez Bankasının verilerine göre 20 Mayıs ile biten işlem haftasında yurt içi yerleşiklerin bankalardaki döviz mevduatları 328 milyon dolar artış göstererek 214,5 milyar dolara yükseldi.

Gerçek kişilerde döviz mevduatı son haftada 686 milyon dolar artış göstererek 136,4 milyar dolara çıkarken tüzel kişilerde ise son haftada 357 milyon dolarlık satış oldu ve mevduatlar 78 milyar dolara çekildi.

TL mevduatlardaki değişim şu şekilde:

Kur Korumalı Mevduat son haftada 26 milyar TL düşerek 874 milyar TL oldu.

Bankalarda yer alan toplam TL mevduatlar ise son haftada 101 milyar TL artış gösterdi ve 2,747 milyar TL’ye erişti.

Yabancı yatırımcı TL varlıklardan uzaklaşmaya devam ediyor.

Önceki hafta hisse senedi piyasasından 766,9 milyon dolarlık satış yapan yabancı yatırımcı son haftada ise 603,2 milyon dolarlık satış yaptı. Tahvil tarafında ise bu haftaki düşüş daha sınırlı oldu. Geçen hafta 298,1 milyon dolarlık satışın ardından bu hafta sadece 67,3 milyon dolarlık satış yapıldı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Amerikan Ekonomisi İlk Çeyrekte Daraldı – (bugunfinans.com)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının rezervleri erimeye devam etti.

Geçen hafta azalan rezervler bu hafta da azalmaya devam etti. Brüt rezervler 61,2 milyar dolardan 60,1 milyar dolara, net uluslararası rezervler ise 10 milyar doların altına düştü. Net uluslararası rezervler 9,6 milyar dolar ile yaklaşık 5 ayın en düşük seviyesine düştü. Swap hariç net rezervler de geçen hafta eksi 55,1 milyar dolar oldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version