Ekonomi

Küresel Piyasalarda Yükseliş Tekrardan Başladı!

Published

on

Yatırımcıların son ayların en düşük seviyesinde seyreden borsalarda alıma geçmesiyle birlikte yükselişe dönüş yaşadı. Amerika Birleşik Devletleri vadeli endeks kontratları Borsalarla birlikte yükseliş gösterdi. S&P 500 ve Nasdaq 100 vadeli endeks kontratları %1’er oranda artış gösterdi. Bu hafta Avrupa ve ABD borsaları Fed’den agresif sıkılaşma beklentileri ve Çin’in Kovid kısıtlaaları nedeniyle Mart ortasından beri en düşük seviyelere gerilemişti.

Geçtiğimiz günlerde teknoloji öncülüğünde yaşanan sert düşüş sonrası Microsoft’un beklentiden iyi gelen bilanço açıklaması endekslerdeki yükselişi destekledi. ABD’de bilanço açıklayan şirketlern yaklaşık yüzde 80’i tahminlerden iyi kâr rakamları açıkladı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BASF’DAN RUSYA’YA BİR YAPTIRIM DAHA

Avrupa’da Mercedes-Benz ve Michelin’in kârı tahminlerin üstünde artışı gösterge endeks Stoxx 600 erken saatlerdeki kaybını telafi etti.

Barclays Stratejisti Emmanuel Cau “Genel olarak bilançılar kötü değil ve bu da piyasayı destekliyor.” açıklamasında bulundu.

Rusya’nın Polonya ve Bulgaristan’a gaz akışını keseceği haberiyle birlikte Avrupa’nın ortak para birimi Euro, dolar karşısında 5 yılın en düşük seviyesine geldi. Avrupa’da doğalgaz fiyatları bu gelişmeyle birlikte sert biçimde yükseliş gösterdi, ham petrolün varil fiyatı 102 doları üzerine çıktı.

ABD’de 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan artarak %2.76 seviyesine gelirken,Almanya 10 yıllıkların getirisi yüzde 0.81’de yatay seyretti. Spot altının ons fiyatı %0.4 düşüş göstererek, 1,895.60 dolardan işlem gördü.

Twitter hisseleri açılış öncesi işlemlerde düştü.

Asya borsaları ise bugün karışık seyretti. Çin’de Şanghay bileşik endeksi %2.5 artarak 2.958 puan, Güney Kore’de Kospi endeksi %1.1 azalarak 2.639 puan oldu.

Japonya’da Nikkei 225 endeksi %1.2 düşüşle 26.387 puandan günü tamamlarken, dolar/yen paritesi yüzde 0.6 değer kazanarak yeniden 127.9 seviyesinde dengelendi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version