Global

AMB Başkanından Üyelere Sessizlik Çağrısı

Published

on

AMB Başkanı Chirstine Lagarde AMB yetkililerinden banka politikalarına dair iç tartışmaları basına sızdırılmaması gerektiğini açıkladı.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın para politika yapıcılarına görüş ayrılıklarını birkaç günlüğüne kendilerine saklamalarını söylediği açıklandı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Finans Sektöründe Güven Artıyor

Lagarde Mario Draghi’nin başkanlığı sonrası 2019 sonunda görevi devraldığında mutabakat inşa edeceği taahhüdünde bulunmuştu. Ancak tecrübeli isim, Euro Bölgesi’nde rekor enflasyonun ölçüldüğü dönemde bankanın duruşunun fazla yumuşak olduğunu düşünen şahinlerin görüş ayrılıkları ve içerde tartışılan konuların düzenli şekilde dışarı sızmasıyla birlikte ciddi sıkıntılar yaşamıştı.

Kaynaklara göre; Lagarde politika yapıcılarına Perşembe günü yayımlanan ve bankanın çoğunluğunun fikirlerini temsil eden görüşü savunmalarını ve kendi kişisel görüşlerini Pazartesi gününe kadar kendilerine saklamalarını söyledi.

Verilen talimatlarda yakın zamanda faiz toplantısı yapmayacak olan konseyin iç tartışmaları basına sızdırmamalarının da istendiği söylenildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version