Global

Elon Musk, Twitter Yönetim Kuruluna Katılmayacak!

Published

on

Twitter hisselerinin %9,2’sini alarak büyük sosyal medya platformunun en büyük hissedarı konumuna ulaşan Elon Musk’ın, Twitter yönetim kuruluna dahil olup olmayacağı merakla bekleniyordu. Geçen hafta Twitter CEO’su Parag Agrawal, Musk’ın şirketin yönetim kuruluna katılacağını açıklamıştı. Ancak son gelişmeler, Tesla CEO’sunun Twitter yönetim kuruluna katılmama kararı aldığını gösteriyor.

Elon Musk’ın yönetim kuruluna katılma kararından neden vazgeçtiğiyle ilgili net bir açıklama bulunmazken, bazı söylentiler söz konusu. Söylentiler arasında Twitter’ın yayın politikasıyla ilgili daha özgür davranabilmek için Musk’un yönetim kuruluna katılmayı reddettiği iddiası bulunuyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MALİYETLER REKOR SEVİYEDE

Tesla patronunun Twitter’ın en büyük hissedarı olduğu geçen haftadan bu yana resmi hesabının da hareketlendiği görülüyor. Musk’ın gönderilerinin birçoğu Twitter düzenlemeleriyle ilgili anketlerden oluşuyor. Bunlardan en ilginci ise Twitter genel merkezinin kimse uğramadığı için evsizler barınağına çevrilmesiyle ilgiliydi. Bu anket yüzde 91 oranında iyi bir fikir olarak yorumlandı.

Diğer yandan sıkı bir Dogecoin takipçisi ve yatırımcısı olan Musk, son girişimiyle geçen hafta DOGE fiyatının yüzde 20’ye yakın bir değer artışı görmesini sağladı. Ancak bu yükseliş ivmesinin devamı gelmeyince popüler kripto varlık yeniden 0,15 doların altına geri çekilerek yatay seyrine devam etti.

Tesla, güneş enerjisiyle Bitcoin madenciliği yapacak

Hafta sonu ortaya çıkan diğer bir gelişme ise Elon Musk’ın elektrikli araç üretimi yapan şirketi Tesla ile ilgiliydi.

Güneş enerjisi kullanarak Bitcoin madenciliği projesi geçen sene gündeme getirirken Tesla’nın adı bu projede geçmiyordu. Blockcstream CEO’su Adam Back yaptığı açıklamada Tesla’nın tüm altyapıyı inşa etmekten sorumlu olacağını söyledi.

Bu yeni gelişme, genel anlamda Bitcoin ve kripto para madenciliği için geleceğe dönük olumlu bir adım olarak gözlemlenirken, böyle bir projenin hayata geçmesi, Bitcoin madenciliği için yüksek enerji gerektiren işletim sistemlerinin çevre üzerinde olumsuz etkilerinin de azalmasına neden olacak. Böylece yenilenebilir enerjiyle kripto para madenciliği yapılabilirse Bitcoin üzerindeki çevresel baskının da azalabileceği görülebilir.

Bu durum endüstrinin geri kalanı için bir emsal niteliği taşısa da dünyanın farklı coğrafyalarında güneş enerjisinin Bitcoin madenciliği için verimli olmaması durumu farklı sorunları da beraberinde getirebilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version