Global

Mastercard’dan Rus Kuruluşlarına Yaptırım!

Published

on

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar kapsamında birden fazla Rus finans kuruluşunun Mastercard ödeme ağından çıkarıldı.
Mastercard resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 28 Şubat tarihinden itibaren Rusya’nın Ukraynayı işgali üzerine Rusya’ya uygulanan yaptırımlar sonucunda Rusya’daki bazı finans kuruluşlarını ödeme ağından engellediklerini açıklamasını yaptı.

Mastercard tarafından yapılan açıklamada, gerekli kaynak yardımlarını en etkili şekilde yapabilmek adına ortaklarıyla çalışmayı sürdüğünü belirtti ilk adım olarak da 2 milyon dolarlık bir bağış yapacağını duyurdu. Ayrıca yardım kuruluşlarının küresel yardım çabalarını desteklemek için ek avantajlar aradıklarını söyledi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM!

Önemli Rus bankaları SWIFT sisteminden çıkarılıyor.

AB, ABD, Kanada ve İngiltere aldıkları ortak bir karar ile, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak, önemli Rus bankalarının dünya çapında 11.000’den fazla banka ve diğer finans kurumları arasında günlük olarak milyarlarca doları hareket ettiren SWIFT finansal mesajlaşma sisteminden çıkarılması kararını 26 Şubat tarihinde ortak bir bildiriyle duyurmuştu. AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Brüksel’de yaptığı duyuruda “Belirli sayıda Rus bankasının SWIFT’ten çıkarılmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz.” dedi. Leyen, Rus bankalarının SWIFT’ten dışlanmasının “Rus ihracatını ve ithalatını etkin bir şekilde engelleyeceğini” de sözlerine ekledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version