Global

IMF Fed Faiz Patikası

Published

on

IMF Fed faiz patikası değerlendirmesinde bulundu. Uluslararası Para Fonu (IMF), enflasyonun uzun vadeli hedefler üstünde şekillenebileceğini ifade ederek Fed’in 2022 sonu ya da 2023’te faiz artırması gerekebileceğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu’na (IMF) göre, ABD’deki hükümet harcamaları enflasyonun uzun vadeli hedefler üstünde şekillenmesine sebep olacak ve Fed’in 2022 sene sonu ya da 2023 başı gibi faiz yükseltmesi gerekecek.

ABD’nin varlık alım programını 2022’nin ilk yarısında azaltmaya başlayacağını ifade eden IMF yetkilileri, “Bu geçişi gerçekleştirmek dar bir zamanda mükemmel bir iletişim gerektirecek” dedi.

Fed 15-16 Haziran’da yaptığı toplantıda ABD ekonomisini desteklemek için faiz oranlarını gelecek seneye kadar sabit tutacağını belirtmişti. Fed yetkilileri 2023 içi iki faiz artımı öngörürken 18 politika yapıcıdan 7’si faizleri 2022 yılında yükseltmek istiyor.

Fed Chair Jerome Powell, enflasyonda yaşanan artışın tedarik sıkıntılarından kaynaklandığını ve büyük ihtimalle geçici olacağını dile getirmişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version