Global

Biden Kara Listeyi imzaladı

Published

on

Biden kara listeyi imzaladı. Çine karşı tutumunu korudu .Joe Biden, 59 Çinli şirketi hedef alan yatırım kara listesini perşembe günü onayladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump’ın başkanlık döneminde getirdiği yatırım yasaklarını tekrardan canlandırarak Çine karşı sert tutumunu sürdürüyor.

Biden tarafından perşembe günü onaylanan kararnamede 59 Çin savunma ve izleme teknolojisi şirketi bulunuyor. Önceki yasaklara nazaran bu sefer şirketlerin iştirakleri bu imzanın etkisinde değil.

Kararname ile beraber ABD, Çin şirketlerine yapılan ve demokratik değerleri ya da ülke güvenliğini tehdit edebilecek her türlü yatırımı kısıtlama hakkına sahip olacak. Çin hisse piyasaları cuma günü ralli gerçekleştirirken Biden’ın kara listeye aldığı şirketler erken işlemlerle karışık bir hareket izledi.

Listeyi hazırlamak üzere görevlendirilen Hazine Bakanı Janet Yellen, bu hafta Çin Başkan Yardımcısı Liu He ile ilk telefon görüşmesini yaptı. Çin ticaret bakanlığı Perşembe günü gerçekleştirdiği açıklamada toplantının profesyonel, iyimser ve olumlu yönde geçtiğini belirtmişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version