Global

Petrolde Gözler OPEC+ Toplantısında

Published

on

Petrolde gözler OPEC+ toplantısında. Petrol piyasasında gözler bu hafta salı günü gerçekleşecek OPEC+ toplantısında.

Petrol fiyatları, piyasaların bu hafta gerçekleşecek OPEC+ üretim toplantısına odaklanması ile Asya işlemlerinde yükselme yaşandı.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında cuma günü %0,8 düşüş yaptıktan sonra varil başına 67 dolara doğru yükselme yaptı. OPEC+ koalisyonunun Temmuz ayı ile ilişkin daha önce kararı gerçekleştirmesi ve üretimi artırması bekleniyor.

Toparlayan talep fiyatları yukarı yönlü hareket ederken İran’dan gelebilecek fazladan petrol üretimi ise piyasa görünümünü baskı altında tutuyor. İran ve küresel güçler Viyana’da görüşmelere tekrardan başladı ve her iki taraf da bunun son tur olması konusunda mutabık.

ABD, Çin ve Avrupa’nın bazı bölgelerindeki toparlanma ile beraber petrol arka arkaya ikinci ayı da kazançla kapatmaya hedefliyor. ABD’deki ham petrol stokları düşüş yaşarken sürüş sezonunun yavaş yavaş açılması ile beraber tüketim artıyor.

Temmuz ayı ile ilişkin Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında %0,7 yükselme ile varil başına 66,76 dolardan işlem gördü.

Ağustos ayı vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında bir önceki oturumda %0,7 değer kaybı yaşadıktan sonra %0,6 yükselme yaşayarak varil başına 69,14 dolara çıktı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version