Ekonomi

Ekonomik Aktivite Fransa’da Hızlandı

Published

on

Ekonomik aktivite Fransa’da hızlandı, Almanya zorlanıyor. Fransa ve Almanya’da bugün açıklanan PMI verileri, Fransa’da ekonomik aktivitenin ülke genelinde kapatma önlemlerinin azaltılması ile beraber beklentilerin üstünde canlandığını ortaya koydu.

Fakat Almanya’da ise hizmet sektörü nerede ise son 1 yılın en hızlı büyümesini yaşasa da imalat sektörleri toparlanmada zor bir durumda.

Mayıs ayında Almanya’da hizmet PMI, Nisan ayındaki 49,9 puandan 52,8 puan çıkmıştı. Ekonomistler ise Mayıs PMI’nın 52 puan olmasını hedefliyorlardı. İmalat PMI ise Mayıs ayında Nisan ayındaki 66,2 puandan 64,0 puana gerileme yaşadı.

Fransa’da hizmet PMI Mayıs ayında 53,0 olan beklentilerin üstünde gelerek 56,6 puana çıktı. Nisan ayında hizmet PMI 50,3 puan düzeyindeydi.

İmalat PMI da Mayıs ayında son 20 yılın en yüksek düzeyi olan 59,2 seviyeye çıktı. Nisan ayında 58,9 olan imalat PMI’nın Mayıs ayı içinde 58,5 puana gerilemeye yönelik olacağı öngörülüyordu.

IHS Markit’ten Phil Smith yaptığı değerlendirmede Almanya’da imalat PMI’nın gerilemesine sebep olarak tedarik zincirlerindeki aksaklıklar, girdi fiyatlarının daha önce hiç görülmemiş düzeylere yükselmelerini gösterdi.

Daha fazla ekonomi haberi için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version