Global

Türk Lirası Tatil Kayıplarını Telafi Ediyor

Published

on

Türk Lirası tatil kayıplarını telafi ediyor. Yurtiçi piyasaların bayram tatili sebebi ile kapalı olduğu zaman içinde sepet kurda ve euro/TL’de yeni rekor seviye test edilirken yeni işlem haftasının ilk gününde Türk Lirası’nda yükselme izlendi.

Bayram tatilinde gerileme yaşayan Türk Lirası yeni haftanın ilk işlem günü içerisinde kayıplarını telafi ediyor. Haftaya 8,46 ile başlayan Dolar/TL kuru 8,40 seviyesinin altına kadar gerileme yaşadı.

Türkiye’nin risk primi 403 baz puandan işlem alınırken, gösterge tahvil faizi %17,94 düzeyinde.

Yurt içinde piyasaların haftanın yarısından itibaren kapalı olduğu geçtiğimiz hafta dolar/TL %2,55 yükselme ile 8,4510’dan kapanmıştı. Cuma günü sepet kur 9,40 düzeyini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetmişti. Euro/TL ‘de yurtiçi piyasaların kapalı olduğu dönemde 10,30 düzeyini egale ederek rekorunu yeniledi.

Yurt içinde piyasalar Ramazan Bayramı sebebi ile 12 Mayıs Çarşamba gün ortasından bu yana işlem yapmaya kapalıydı. Bu süre zarfında ABD enflasyonu, küresel finansal piyasaların gündeminin merkezi olmayı sürdürdü. Çarşamba günü ABD’de açıklanan veriler, tüketici fiyatlarının Nisan ayında beklentilerin üstünde gelerek, bir önceki aya göre %0,8 ile 2009’dan bu yana en hızlı yükselişi kaydettiğini gösterdi. Ülkede çekirdek TÜFE de aylık %0,9 yükselme ile 1982’den bu yana en süratli yükselişi yaşadı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version