Global

Çin’de Hizmet İhracatı Artışa Geçti

Published

on

Çin’de Hizmet İhracatı artışa geçti. Çin’de, hizmet dış ticaretinde mart ayında %7,9’luk yükselme görüldüğü ve hizmet dış ticaretinin geçen sene itibari ile ilk defa olumlu büyümeye geçtiği bildirildi. Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Gao Feng olağan basın oturumunda, Çin’in hizmet ticaretinde güçlü bir şekilde iyileşme eğiliminin bu sene de devam ettiğine işaret etti.

Sözcü, senenin ilk çeyreğinde hizmet dış ticareti hacminin 1 trilyon 158 milyar 190 milyon yuana gelerek, senelik bazda %0,5 yükseldiğini ifade etti. “Mart ayında hizmet dış ticaretinde %7,9’luk yükselme kaydedildi. Hizmet dış ticareti geçen sene itibarıyla ilk defa olumlu büyümeye geçti” diye ifade eden Gao, açıklamasına şöyle devam etti:

“Hizmet ticaretinin gelişmesine yardım eden çeşitli politikaların uygulanması ile ve iş ortamının sürekli iyileştirilmesiyle beraber, bu yıl Çin’in hizmet ticaretindeki büyüme eğiliminin sürdürülmesi bekleniyor. Fakat Çin’de hizmet ticaretinin gelişimi, dünyada salgın durumunda belirsizlikte olması, ülkeler arasındaki personel iletişiminin kısıtlanması ve hizmet ticaretinde uluslararası rekabetin kuvvetlenmesi gibi belirsizlik unsurları ile karşı karşıya.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version