Global

JPMorgan’dan Enflasyon Uyarısı

Published

on

JPMorgan’dan Enflasyon uyarısı geldi. Küresel Piyasalar Baş Stratejisti Marko Kolanovic, kariyerlerinin belli bir kısmını deflasyonist zamanlardan para kazanmakla geçiren fon yöneticilerinin portföylerini “enflasyon şoku” tehlikesine karşı ayarlamak zorunda kalacaklarını ifade etti.

JPMorgan’ın baş stratejisti Marko Kolanovic fon yöneticilerine enflasyon tehlikesinde bulundu.

Kolanovic açıkladığı raporda, “Bugün birçok fon yöneticisi kazançlarda, emtiada, değer hisselerinde, hatta enflasyonda yükselişi tecrübe etmedi. Geçtiğimiz on yıllarda alokasyonlarda hepsi enflasyonla olumsuz korelasyonu olan büyüme, ESG ve düşük volatilite tarzlarına eğilim, birçok portföyü kırılgan halde yaptı.” Yorumunda bulundu.

ABD tahvil getirileri, aşılamanın süratlenmesi ve teşviklerle beraber, döngüsel hisseler ve küçük ölçekliler gibi enflasyona bağlantılı yatırımlar kasım ayından beri rallide bulunmuş, bu ralliye geçtiğimiz hafta ara verilmişti. Kolanovic, müşterilerin portföylerini küresel ekonominin tekrardan açılması gölgesinde yeni rejime göre ayarlamaları gerektiğini belirtti.

Sürmekte olan yüksek işsizlik oranı ve uzun yıllar süren düşük enflasyonu merkez bankalarının güçlü enflasyonu tolere edeceğini ve bu durumu geçici gördüklerini ifade eden Kolanovic “Buradaki soru fon yöneticilerinin daha uzun vadede enflasyonun geldiğini kabul etmesi ve alokasyonlarında önemli değişimler yaparak bunu ifade etmesi olacak.” Olacağını vurguladı.

Kolanovic’e göre, yatırımcılar düşük volatilite stratejilerinden değer hisselerine doğru ilerlemeye ve enflasyon riskini emtia ile hedge etme zorunda kalacak. Kolanovic, bu trendin yılın ikinci yarısında devam etmesini bekliyor.

JPMorgan’ın bilgisine göre, profesyonel yatırımcılar daha reflasyon fiyatlamasına hazır değil. Hisseler cephesinde hem bilgisayar yardımı alan traderlar, hem de hedge fonları tarihi ortalamaların altında hisse senetleri bulunuyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version