Ekonomi

Enflasyondaki Düşüş Beklenilen Hızda Olmayabilir

Published

on

Enflasyondaki düşüş tcmb’nin beklediği hızda olmayabilir. 2021 senesinin ikinci enflasyon raporu oturumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Haluk Bürümcekçi, enflasyonda azalmanın TCMB’nin beklediği hızda olmayabileceğini ifade etti.

Yılın ikinci enflasyon raporunu hazırlayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), baz senaryosunda enflasyonun Nisan ayı içinde zirve yapmasını hedeflerken, ekonomistler Mayıs’ta zirve görülebileceğine işaret ederek enflasyondaki azalmanın Merkez Bankası’nın beklediği hızda olmayabileceğine belirtti.

Bürümcekçi Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Haluk Bürümcekçi, enflasyon raporu ile ilişkin yaptığı değerlendirmede, enflasyon revizyonunun yetecek kadar iyi olmadığını ve enflasyondaki üst sınırın sadece Nisan ayı için değil, Mayıs’ta da görülebileceğini dile getirdi.

“Enflasyonda azalma, TCMB’nin beklediği süratte olmayabilir.” diyen Bürümcekçi, sıkı duruştan konuşulsa da para politikasında karmaşaların olduğunu, TL’de baskının azalması durumunda faiz indirimi için bir adım ilerleyebileceğini belirtti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version