Global

İtalya Başbakanı Draghi Çin’i Reddediyor

Published

on

İtalya Başbakanı Draghi yerel şirketlerin yabancılara satışının ileri geçme çabasında. İtalyan kamyon üreticisi Iveco’nun Çinli araç üreticisi FAW’a satış görüşme süreci İtalyan ve Fransız yetkililerinin araya girmesi ile son buldu.

Yaklaşık 200 milyar euro (240 milyon dolar) Avrupa toparlanma fonu almayı hedefleyen İtalya’da Başbakan Mario Draghi yerel şirketlerin yabancılara, özellikle de Çin’e satışına olumlu bakmıyor.

İsminin geçmesini istemeyen yetkililer, İtalya merkezli kamyon üreticisi Iveco’nun kamyon ve otobüs birimi Turin’in Çinli FAW Grubu’na satışının bu ay içinde İtalya ve Fransa koordinasyonu ile iptal edildiğini belirtti.

Fransız yetkili, Mart ayında Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire’in İtalya ile ekonomilerinin pandemiden nasıl zararı en aza indireceği konusunda işbirliğine dair Roma’da görüşmeler gerçekleştirdiğini, Iveco’nun satışının da gündeme geldiğini ifade etti.

FAW ile anlaşmanın geçen hafta sonu iptal edilmesinin sonrasında Fransız Bakan’ın İtalya Sanayi Bakanı Giancarlo Giorgetti’yi arayıp karardan sonrası tebrik ettiği, planın ülkenin sanayideki bağımsızlığını tehdit ettiğini söylediği dile getirdi.

Geçen yıl Almanya, Fransa ve İtalya, Euro Bölgesi dışından gelen yatırımları kısıtlama yapmak için çeşitli adımlar atmıştı.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version