Brent Petrol

Petrol Formasyonu ‘2 İleri 1 Geri’

Published

on

Petrol Formasyonu ‘2 ileri 1 geri’ olarak başladı. Petrol en iyi haftalarından birini arkasında bırakırken, Axi Baş Piyasa Stratejisti Stephen Innes piyasalarda iki adım ileri bir adım geri atılan bir evreye girildiğini belirtti.

Petrol fiyatları, talepteki düzenlenmeye dair iyileşen beklentiler ve Covid-19 salgınındaki gelişmelerle Mart ayından bu yan en yüksek haftalık kazancına doğru hareket ediyor.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında, cuma günü yatay ilerlerken bu hafta %7 yükselme kaydetti. Çin ekonomisi ilk çeyrekte toparlanmasını sürdürürken, sanayi üretimi Mart ayında geçtiğimiz yıla göre yükseldi.

ABD’deki ekonomik toparlanma da süratlenirken, işsizlik başvuruları da salgın döneminin en düşük düzeye geriledi, perakende satışlar ve benzin tüketimi ise artış gösterdi.

Pozitif ivme ile birlikte petrol, varil başına 60 dolar civarında sıkıştığı dar fiyat aralığını yok ederken, Uluslararası Enerji Ajansı yeni koronavirüs salgınları ile beraber piyasaların tekrardan sıkışmaya yaşayabileceğini ifade etti.

Mayıs vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, perşembe günü %0,5 yükselme yaptıktan sonra 2 cent düşüşle varil başına 63,44 dolar düzeyinde bulunuyor.

Haziran vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, 1 cent yükselme ile varil başına 66,95 dolar civarında ilerliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version