Ekonomi

Citigroup Türkiye Büyüme Beklentisini Düşürdü

Published

on

Citigroup Türkiye TCMB’deki başkan değişimi sonrasında ekonomik ortamı değerlendirmeye alarak Türkiye için enflasyon beklentisini yukarı hareketini güncellerken, büyüme beklentisini aşağıya doğru revize etti.

Citigroup, açıkladığı bir araştırma raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığındaki değişim sonrasında yükselen risk primlerinden dolayı Türkiye için makroekonomik beklentilerini güncellediklerini söyledi.

2021 yıl sonu enflasyon beklentilerini %11,7’den %15’e revize ettiğini ifade eden banka, güçlü baz etkisine rağmen maliyet temelli fiyat baskıları, zayıflayan kur ve yükselen hizmet fiyatlarından dolayı böyle bir yükselme öngördüklerini dile getirdi.

TCMB’deki yeni başkan değişimi sonrasında açıklamaların faiz indirimi ve politika değişikliği kaygılarını yatıştırdığı vurgulayan Citigroup, enflasyon görünümünde ve sermaye girişinde kayda değer bir olumlu hareket görülmediği müddetçe faizlerde değişikliğin olmayacağını dile getirdi.

İlk çeyrekteki güçlü büyümeye nazaran ikinci çeyrekte yüksek risk primleri ve kur oynaklığı sebebi ile ekonomik hareketlilikle düşüş bekleyen kurum, 2021 için büyüme tahminini %4’ten %3,4’e düşürdüğünü bildirdi.

Yılın geri kalanında ithalat bölgesinde ciddi bir sıkışma beklediğine değinen Citigroup, bundan dolayı cari açık tahminlerini GSYH’nin %4’ünden %1,2’sine güncellediklerini söyledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version