Global

Gayrimenkul Satışı Rekor Seviyeye Çıktı

Published

on

Gayrimenkul satışı pandemi sürecinde rekor seviyeye çıktı. Şirketler Covid-19 pandemisi sebebi ile bozulan bilançolarını düzeltmek amacı ile rekor seviyede gayrimenkul satışı yapıyor.

Jones Lang LaSalle tarafından yayınlanan bilgilere göre, Avrupa, Orta Doğu ve Afrikalı şirketler 2020’de toplam 27 milyar euro’luk (32 milyar dolar) gayrimenkul satışı gerçekleştirdi. Bu rakam geçtiğimiz senenin hafif düzeyde üstünde.

Şirketin EMEA Birimi’nden Nick Compton satışlara dair konuşmasında “şirketler sermayeyi korumak ve pandemi sonrasında iş planlarını desteklemek için portföylerini şekillendirmek amacı ile sahip oldukları gayrimenkullerı satıyorlar” değerlendirmesini bulundu.

Satışların üçte birinden fazlasını ofis satışlarının oluşturduğunu görüldü, hacimler bir önceki seneye kıyasla %10 arttı. Real Capital Analytics verilerine göre, Avrupa’da ticari gayrimenkul satışları 2020’de %27 düşüş yaşadı.

2020’de geniş çaplı karantinalar sebebi ile konaklama ve perakende şirketlerinin gelirleri hızla düşüş yaşayarak bilançolara zarar verdi ve sermaye yükseltme ihtiyacı doğurdu. Gayrimenkul satışı yapan şirketler içinde İngiliz John Lewis Partnership ve Matalan da bulunuyor.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version