Global

IMF Düşük Gelirli 28 Ülkeye Borç Yardımı

Published

on

IMF düşük gelirli 28 ülkeye borç yardımı süresini ekim ayına kadar uzatma kararı aldı. Uluslararası Para Fonu (IMF), düşük gelirli 28 ülkeye ivedi borç servisi desteğini 15 Ekim 2021’e kadar uzatma kararı aldı.

IMF’den gelen açıklamada, İcra Kurulu’nun, Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu (CCRT) boyutunda 28 üye ülke için borç servisi yardımını 6 ay daha sürdürmeye devam ettiğini bildirdi.

Bahsi geçen ülkeler için borç servisinin hafifletilmesi amacı ile 13 Nisan 2020 ve 2 Ekim 2020’de sağlanan desteklerin sonrasında 3’üncü hibenin onay aldığına işaret edilen bildiride, tahmini 238 milyon dolarlık borç servisi desteğinin 15 Ekim’e kadar sağlanacağı kayıt edildi.

Belgede, CCRT’deki kaynaklara bağlı olarak borç servisi desteğinin 16 Ekim’den 13 Nisan 2022 tarihine kadar uzatılabileceğinin de ifade etti.

IMF’nin açıklamasında, bugüne kadar AB, İngiltere, Japonya, Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, Norveç, Singapur, Filipinler, İsveç, Bulgaristan, Lüksemburg ve Malta’nın içlerinde bulunduğu ülkelerin ortalama 774 milyon dolarlık yuardım sağlamayı taahhüt ettiği bildirildi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Mart 2020’de CCRT için ortalama 1,4 milyar dolarlık kaynak oluşturulması için girişim başlatmıştı.

Diğer bir yandan, IMF’den yapılan bir diğer bilgilendirme de AB’nin CCRT’ye ortalama 199 milyon dolarlık yardımda bulunduğu ifade edildi.

Daha fazla haber için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version