Bitcoin

Kripto Para Visa rallisinde Yükseliş Sağladı

Published

on

Kripto para ana coin’i olan Bitcoin, Visa ve Microsoft’tan gelen bilgiler sonrasında son iki hafta içindeki en hızlı yükseliş seviyesini kaydederek 58 bin doların üstünü gördü.

Bitcoin, Visa ve Microsoft’tan gelen bilgiler ile beraber son iki haftadaki en yüksek seviyeyi yakaladı ve yeniden 58 bin doların üstünü gördü.

Microsoft, cumartesi günü merkeziyetsiz finans kimlik platformu ION’un Bitcoin blockchain sistemi üstünde çalışmaya başladığını bildirdi. Böylece, ION’un merkeziyetsiz kimlik belirleyicisi çevrimiçi kimlikleri eş tutmak için Bitcoin’in blokzincirini kullanımı yapacak.

Visa ise ödeme ağı sistemindeki hesap kapatma işlemlerinde statik bir kripto para birimi olan USD Coin’i (USDC) kullanacağını belirtti. Crypto.com ile ortak bir pilot uygulama başlattıklarını bildiren Visa, ortaklarına gelecek yıl daha çok seçenek sunmayı tahmin ettiklerini belirtti.

Bitcoin, haberler ile birlikte pazartesi günü %6’dan fazla yükseliş ile 58 bin 299 dolar düzeyini gördükten sonra 57 bin 900 dolar civarında yol izliyor.

Kripto para piyasası da Bitcoin’deki yükselemeden sonra destek buldu. Ethereum gün içerisinde %5’ten fazla yükselme ile 1.759 dolar seviyesine çıkarken, Litecoin hemen hemen %8 yükselme ile 194 dolar civarında seyrediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version