Global

NFT Olan Makale Yarım Milyon’a Satıldı

Published

on

NFT Olan Makale Yarım Milyon’a Satıldı

NFT olarak satılan bir makale yarım milyondan alıcısına kavuştu. ABD’nin ileri gelen gazetelerinden New York Times’ta bir makale, eşsiz dijital varlıkların alınıp satıldığı NFT üstünden 563 bin dolara alıcı buldu.

New York Times köşe yazarı Kevin Roose, ‘Bunu Blockchain olarak satın alın’ başlıklı olan bir köşe yazısını NFT olarak 563 bin dolara satışa sundu.

Roose, gazetedeki yazısında dijital varlıkların satılma işlemlerinin gerçekleştiği NFT sistemine vurgu yaparak, “Normalde köşe yazılarımda satış yapma onayım yok. Fakat bu seferki bir istisna, çünkü satılık olan yazının kendisi. Bunun sebebi, kripto para birimi furyasının yeni birimi olan NFT’lerin serbest dönen dünyasına ortak olmaya karar vermiş olmam.” İfadelerinde bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı tweetli paylaşımında takipçilerine seslenen Roose, “Teklif verin, gazetenin 170 senelik tarihindeki ilk NFT‘ye sahip olabilirsiniz.” cümlesini kullandı.

Daha sonra Roose’nin makalesi, kendisine ‘Farzin’ ismi veren bir koleksiyoncu aracılığı ile 536 bin dolar değerinde kripto para ile satın alındığı görüldü.

Yine Twitter hesabında, satış sonrasındaki şaşkınlığını ifade eden Roose, “Hala bunun olduğuna gerçekten inanmıyorum.” diye belirtti.

Roose, satış sonrasında elde edilen geliri bir sosyal yardımlaşma kurumuna aktaracağını kaydetti.

”Takas edilemez jeton” manasına gelen NFT (Non-fungible token), benzersiz dijital öğelerin sahipliğinin satın alınmasına veya satışının yapılmasına ve blok zinciri kullanılarak bunlara kimlerin sahip olduğunun takip altında tutulmasına olanak sağlıyor. NFT, teknik olarak görselleri, çizimleri, canlandırmalı videoları, şarkı veya video oyunlarındaki öğeleri de içinde barındıran dijital her şeyi kapsıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version