Global

Allianz Aviva’nın Polonya Birimini Satın Alıyor

Published

on

Allianz Aviva Plc’nin Polonya birimini satın alacak. Avrupa’nın en büyük sigorta ve yatırım şirketi olan Allianz SE, Aviva Plc’nin Polonya birimini 2,5 milyar euroya (2,9 milyar dolar) satın alacağını belirtti.

Alman sigorta şirketi Allianz SE’nin Aviva’nın Polonya birimini 2,5 milyar euroya satın almayı onayladığını ifade etti.

İngiliz merkezli Aviva Plc. Aracılığıyla yapılan açıklamaya göre sözleşmenin yasal onaya bağımlı olduğu ve sürecin 12 ay içerisinde tamamlanmasının beklendiği kayıt edildi.

Aviva CEO’su Amanda Blanc, 2020 yılı temmuz ayında göreve gelmesinden sonra, şirketin Singapur’daki biriminin çoğunluk hissesini ortalama 2 milyar dolara satmayı onayladı. Blanc ayrıca, İtalya, Fransa ve şimdi de Polonya’daki birimlerin elden çıkarılması hususunda yol kat etti.

Blanc açıklamasında, “Ana işletme olmayan bu sekiz birimin satışı toplamda 7,5 milyar euro nakit gelir getirecek. Borç azaltma planımızda önemli yol kaydettik ve zamanla hissedarlarımıza önemli bir sermaye dönüşü gerçekleştireceğiz.” dedi.

Söz konusu anlaşmanın tamamlanmasının sonrasında Allianz’ın Polonya’nın en büyük beşinci sigorta şirketi olacağı ifade edildi. Hayat sigortası ve emekli maaşları sistemi üstüne kurulu olan Aviva’nın Polonya biriminin, ayrıca ING Groep NV ve Banco Santander SA ile bir dağıtım sözleşmesi bulunuyor.

Allianz aralık ayında, Westpac Banking Corp.’un genel sigorta birimini 552 milyon dolar ödenek karşılığında satın almayı onaylamıştı. Şirket bu ay başında, Aviva’nın İtalya’daki genel sigorta birimini 330 milyon euro karşılığında satın alımın gerçekleştiğini duyurmuştu.

Daha fazla güncel haber için; https://bugunfinans.com/category/guncel-haberler/

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version