Ekonomi

Citi Group Türk Banka Tahvillerini Radara Aldı

Published

on

Citi Group, tahvil piyasalarındaki satışlar sonrasında Türk bankalarının tahvillerini alabileceğini dile getirdi.

Türk bankalarının ihraç ettiği menkul kıymetlerden Ocak ayı sonunda çıkan Citi, yüksek ölçüde geri ödenmeyen kredilerin bankacılık sistemini etkisi altına alma durumuna karşı bankaların sermaye yeterlilik oranlarının yüksek olduğunu ve sektörün tam anlamı ile bir ödemeler dengesi sıkıntısı yaşanması dışındaki ihtimallerle başa çıkabileceğini ifade etti.

Moody’s bankalar için kredi negatif değerlendirmesinde bulunmuştu

Moody’s aracılığı ile yayımlanan bankacılık değerlendirmesinde, eski TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın vazifesinden alınmasının bankaların fonlaması için kredi negatif olduğu duyurmuştu.

Bu hamlenin yatırımcı güvenine zarar vereceğine ve bankaların fonlama piyasalarına erişimini kısıtlayacağını dile getiren Moody’s, “Zayıflayan para birimi ve yüksek enflasyon yerli mudilerin güvenini zarar vermeye devam edecek. Bu da Şubat 2021 itibari ile toplam mevduatların yüzde 54’üne ulaşan dolarizasyonun daha da süratlenmesine yol açacak” dedi.

Türk Lirasındaki düşüşün portföy ve yatırım girişlerini sınırlayacağını ve düşük ihtimalli sermaye kontrolleri senaryosu olasılığını artacağını dile getiren kurum, “TCMB kredibilitesi olmadan kısa vadeli sendikasyonlarda piyasalara ulaşım maliyetli ve kısıtlı olacak” diye eklemişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version