Global

FED, TÜFE verisi sonrasında beklemeye geçebilir

Published

on


Amerika Birleşik Devletleri’nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 4,9 oldu. Enflasyon böylece 2 yılda ilk kez yüzde 5’in altın düştü. Gıda ve enerjiyi içermeyen çekirdek enflasyon da yavaşlama görüldü. EY Kıdemli Ekonomisti Gregory Deco “Veri, para politikasında daha fazla sıkılaşma olabileceğini gösterse de detaylara bakıldığında Fed’in faiz artışlarına ara vermesine bir fırsat sunduğu da görülebilir.” değerlendirmesini yaptı.

Piyasalarda bazı bankların iflası sonrasında kredi koşullarındaki sıkılaşmanın ekonomik yavaşlamaya neden olacağını ve FED’in faiz indirimlerine bu yıl başlayacağını öngörüyor. Fakat bugün açıklanan enflasyon rakamları hala zafer ilan etmek için erken olduğunu göstermekte

Fed geçen hafta 10. kez faiz artışına gitmiş ve politika faizini 2007’den beri ilk kez yüzde 5’in üzerine yükseltmişti.

Bloomberg Economics ABD Ekonomisti Anna Wong “Nisan ayı verisi çok ikna edici olmasa da Fed’i Haziran’da faiz artışına yönlendirmez. Ancak çekirdek enflasyonun hala yeterince yavaşlamaması bu yıl faiz indirimi olmayacağına işaret ediyor” diye konuştu.

New York Fed Başkanı John Williams dün bir etkinlikte yaptığı açıklamada bu sene faiz indirmek için bir gerekçe olmadığını söylemişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version