Global

Asya borsalarında karışık seyir

Published

on

Yatırımcılar, Avustralya Merkez Bankası’nın Nisan toplantısından gösterge politika faizini yüzde 3,6 oranında sabit tutarken faiz artırımına devam edip etmeyeceğini yakından takip edecekler.

Avustralya’da S&P/ASX 200, merkez bankası kararı öncesinde finansal hisselerin kayıplara yol açmasıyla birlikte yüzde 0,17 düşüş yaşadı. Japon Nikkei 225 önceki kazançlarını sildi ve marjinal bir şekilde düşüş gösterdi. Topix ise yüzde 0,33 düştü.

Güney Kore’de Kospi, ülkenin enflasyon oranının 14 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 3,7’ye gerilemesiyle birlikte yüzde 0,6 yükseldi. Kosdaq ise 1.34 yükseldi.

Hong Kong’un Hang Seng endeksi yüzde 0,1 yükseliş gösterirken Hang Seng Tech endeksi yüzde 0,25 arttı. Anakara Çin piyasaları Salı günü tatil nedeniyle kapalıydı.

Amerika Birlişik Devletleri’ndebir gecede hisse senetleri, JPMorgan Chase’in 2008’den bu yana ülkedeki en büyük banka iflasının ardından First Republic Bank’ı devralmasıyla düşüşle sonuçlandı. Anlaşma, Wall Street için Fed’in faiz kararı toplantısı öncesinde çok önemli bir haftada geldi.

Dow Jones Sanayi Ortalaması yüzde 0,14, S&P 500 yüzde 0,04 ve Nasdaq Bileşik yüzde 0,11 düştü.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version