Global

Petrol düşüşe devam ediyor

Published

on

ABD ham petrolü gün boyunca dalgalı bir seans sırasında 2,50 dolar aralığında gezinirken, varil başına 79 dolardan işlem gördü. Geçtiğimiz hafta petrol, Asya’daki rafineri marjlarının daralmasına ilişkin işaretler arasında Mart ayındaki bankacılık krizinden bu yana en büyük haftalık düşüşünü gösterdi.

DeCarley Trading’de Emtia Brokeri ve Stratejisti olan Carley Garner, “Bir kenarda oturup bir yön bulmaya çalışan birçok yatırımcı var. Yatırımcılar girmek için bir dip arıyor; 75 doları tutarsak, çok daha yüksek kazanmaya başlayabiliriz” dedi.

Ham petrol, OPEC+ ve müttefiklerinin sürpriz yeni üretim kesintileri açıklamasının ardından ayın başında görülen rallinin neredeyse tamamını sildi. Citigroup, kısmen Orta Doğu’daki yeni rafinerilerdeki artışa atfedilebilen Asya rafineri marjlarındaki gerilemenin büyüklüğü karşısında şaşırdığını söyledi.

Bu haftanın ilerleyen saatlerinde Federal Rezerv, Mayıs ayı politika toplantısından önce Amerika’daki istihdam, enflasyon ve tüketici harcamaları hakkındaki son önemli raporlarını yayınlayacak. Ek olarak, Chevron ve Exxon da dahil olmak üzere dünyanın en büyük petrol devlerinden bazıları ilk çeyrek kazançlarını Cuma günü açıklayacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version