Connect with us

Altın

Gram altında yeni rekor

Published

on

Gram altında yeni rekor

Spot piyasada altının onsu 2 bin 25 dolar seviyesiyle zirve serisini korudu. DolarTL çiftinde sınırlı da olsa görülen yukarı yönlü ivmelenmenin etkisiyle gram altın tarafında rekor görüldü. Gram altın 1.252 TL’yi test edildi.

Altın tarafında Amerika’dan gelen zayıf veriler etkili oldu. ABD’de açık iş sayısı 2021’den bu yana ilk kez 10 milyonun altına düştü. Açık iş pozisyonları 632 bin azalarak 9,93 milyon oldu, beklenti 10,5 milyondu. Bu dönemde açık iş sayısının arttığı sektörler, inşaat ile sanat, eğlence ve rekreasyon oldu.

Bu düşüş istihdam talebinde soğumaya işaret ederken resesyon beklentilerini artırdı.

Zayıf gelen ekonomik verilerle beraber dolarda görülen güç kaybı altını destekledi. Bu görünümde altın grafiğinde yeni rekor seviye beklentiler arasına girdi. Altın Ağustos 2020’de 2 bin 75 dolarla rekor kırmıştı.

Fat Prophets Analisti David Lennox, altın fiyatlarının dolarla ilgili endişelerin etkisiyle hareketlendiğini belirtti. Lennox, altının son dönemde bankacılık krizi ve jeopolitik gerilimlerin etkisiyle güvenli liman primi elde ettiğine dikkat çekti.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Altın

Altın yeni haftaya yükselişle başladı

Published

on

By

altın-fiyatları.jpg


Altın fiyatlarında geçen hafta görülen rekor serisi ABD’den gelen verilerle dengelenirken, yeni haftanın ilk işlem gününde primli seyir izledi.

Yeni haftanın ilk işlemlerinde spot piyasada altının onsu 2 bin 350 doların üzerini test etti.

Altın, Şubat ortasından bu yana yüzde 17’den fazla artış gösterdi. Kazanımların en azından bir kısmı FED’in faiz indirimine yaklaştığı yönündeki iyimserlikten kaynaklandı. Merkez bankası talebi de altın fiyatlarının yükselmesinde faktör oldu. Çin Merkez Bankası, Mart ayında art arda 17. ayda altın alımı yapıldığını bildirdi.

Yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak ABD Mart ayı enflasyon verilerini yakından takip edecek ve bu veriler, politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini düşürme konusunda nerede durduklarına daha fazla ışık tutabilecek.

Continue Reading

Altın

Altın kazançlarını korudu

Published

on

By

altın.jpg

Altın, FED’den faiz indirimi beklentileri, jeopolitik gerilim ve hisse senedi piyasalarına yönelik geri çekilme riskinin de etkisiyle rekor seviyeye yükselmesinin ardından istikrarını korumaya devam etti.

Külçe altın Salı günü ons başına 2.141,79 dolar ile zirveye ulaşarak Aralık başındaki bir önceki yüksek seviyesini geride bıraktı. Kıymetli metal son beş seansta neredeyse yüzde 5 artış gösterdi.

Swap piyasaları, Şubat ayının sonundaki yüzde 58’e kıyasla Haziran ayında yüzde 62’lik bir faiz indimi şansı görüyor.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yükseliyor

Published

on

By

altın.jpg

Altın fiyatları yükseliyor

Altın fiyatları Asya piyasalarında yükseliş gösterdi. Başta FED’in Ocak sonundaki toplantı tutanakları olmak üzere ABD’nin faiz oranlarına ilişkin yeni veriler beklerken doların gerilemesi, altındaki toparlanma desteklendi.

Yine de değerli metal, faizlerin uzun süre daha yüksek kalacağı beklentisiyle altının görünümü gölgelendiği için $2.000 ila 2.050 dolarlık işlem aralığında kaldı.

Spot altın yüzde 0,3 artışla 2.029,89 dolara yükselirken Nisan vadeli altın, yüzde 0,1 artışla 2.040,75 dolar oldu.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans