Global

Bittrex, ABD operasyonlarını durduruyor

Published

on

Kripto borsası Bittrex, dokuz yıldır faaliyetlerine devam ederken 30 Nisan’da Amerika’daki platformunu kapatacağını duyurdu.

Bittrex’in kurucu ortağı ve CEO’su Ritchie Lai yaptığı açıklamada “ABD’deki mevcut düzenleyici ve ekonomik ortamda varlığımızı devam ettirmemiz ekonomik olarak uygulanabilir değil. Düzenleyici gereklilikler genellikle belirsizdirler ve yeterli müzakereler veya girdiler yapılmadan uygulanırlar. Bu da sorunlu bir rekabet ortamına yol açar. ABD’de faaliyet göstermemiz artık mantıklı değil.” açıklamasında bulundu.

Lai, tüm müşteri fonlarının güvende ve çekilebilir olduğunu da ifade etti.

Bu adım, Bittrex Global’in, diğer yerel bölgelerin yanı sıra Avrupa, Kanada ve Güney Amerika’daki faaliyetlerini etkilemeyecek ve şirket buralarda hizmet vermeye devam edecek.

Son dönemde Amerika’lı düzenleyiciler, kripto parayla ilgili şirketlere yönelik denetimlerini artırırken, kripto borsaları da bundan payına düşeni aldı. Coinbase geçtiğimiz günlerde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonundan (SEC) bir yaptırım bildirimi yapıldığını açıklarken Kraken, kripto staking hizmetini kapattı ve SEC’le anlaşmaya vararak 30 milyon dolar para cezası ödedi.

Son olarak, ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), bu hafta, ABD’de kayıt dışı kripto türev ürünleri sattıkları iddiasıyla Binance ile CEO ve kurucusu Changpeng Zhao hakkında dava açtı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version