Global

Gram altında yükseliş devam ediyor

Published

on

Altın önceki iki günde neredeyse yüzde 3 yükselmesinin ardından yatırımcıların FED’in para politikasına ilişkin karmaşık sinyalleri değerlendirmesiyle yatay devam etti.

Sabah saatlerinde 1.994 doları gören ons altın sonrasında 1985 dolar seviyesine düştü. Gram altında ise 1.233 TL ile rekor denemesi yapılırken, fiyatlama 1.220 TL sınırının altında dengelendi.

Kıymetli metal bankacılık krizi kaynaklık endişeler dolasıyla güvenli liman talebi görmeyi devam ettiriyor. Diğer yandan tahvil getirileri de düşüşünü üçüncü güne taşıyarak faiz getirisi olmayan altına destek sağladı.

FED Başkanı Powell Çarşamba günü faiz kararı sonrasında yaptığı açıklamalarda bankacılık krizi nedeniyle faiz artışlarına ara verilmesinin düşünüldüğü fakat enflasyonun en önemli endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü ve gerekli görülmesi halinde borçlanma maliyetlerinin beklenenden daha fazla artırılacağını söyledi.

Perşembe günkü veriler, ABD işgücü piyasasında beklentilerin üstünde bir sıkılığa işaret ederek dikkatlerin enflasyonist baskılar üzerinde kalmasına devam etmesini sağladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version