Global

Petrol, FED kararı öncesinde düşüşte

Published

on

Petrol fiyatları, yetkililerin bankacılık krizini kontrol altına almak için çalışacağına dair güvencelerin bazı yatırımcıları riskli varlıklara geri döndürmesiyle birlikte, iki günlük rallinin ardından FED’in faiz kararı öncesinde düşüş gösterdi.

Amerikan ham petrolü, ABD’li yetkililerin tüm mevduatlar için korumayı geçici olarak genişletme yollarını araştırırken, önceki seansta neredeyse yüzde 4 yükseldikten sonra varil başına 69 dolara yaklaştı. Piyasalar, FED’in Çarşamba günü faiz oranlarını çeyrek puan artırma ihtimalini yüzde 80 olarak fiyatlıyor.

Bankalarda yaşanan kargaşa geçen hafta petrolü 15 ayın en düşük seviyesine indirdi. Küresel piyasalarda volatilite arttı. Kısmen Çin’in kovid kısıtlamalarından toparlanması ve ikinci yarı için varil başına 80 ila 140 dolar arasında değişen fiyatlara ilişkin tahminler nedeniyle, çok sayıda piyasa gözlemcisi görünümde yükselişe devam ediyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya’nın mevcut durumu dikkate alarak üretimini Haziran ayına kadar düşük seviyede tutma kararı aldığını söyledi. Ülke, Mart ayında üretimini günde 500 bin varil azaltma sözü verdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version