Global

Powell açıklaması öncesinde altın kazançlarını sildi

Published

on

Altın, FED başkanı Powell’ın ABD senatosunda yapacağı konuşma öncesinde düşmeye devam ediyor. Altın, piyasaların konuşma öncesi beklemeye geçmeleri ve doların yükselmesiyle bugün yüzde 1’e yakın gerileyerek 1.832 dolara düştü.

Şubat FOMC toplantısına kadar hızlı bir yükseliş göstererek 1.960 dolara çıkan altın, ay içinde açıklanan göstergelerin enflasyonda canlanmaya işaret etmesi ve buna bağlı FED’in de daha uzun süre sıkı para politikası uygulayacağı düşüncesiyle 2023 kazançlarını sildi.

Mart ayının ilk haftasında toparlanma gösteren ve dün 1.858 dolara çıkan fiyat, piyasaların Powell’ın açıklanmasına odaklanmasıyla dün gördüğü seviyeden düşüşe geçti. Bugün de kaybına devam eden altın için en büyük baskı Fed’in faiz artışlarını yaza kadar sürdürmesi ve sonrasında da nihai faiz oranını uzun süre koruması olacaktır.

Şubat ayında 3 toplantıda toplamda 75 baz puanlık faiz artışını fiyatlayan piyasalar için, Powell’ın açıklamaları daha şahin bir tutumun olup olmayacağı açısından önemli olacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version