Altın

Altın kazançlarını siliyor

Published

on

Ons altın, ABD tahvil faizleri ve dolar endeksindeki yükselişin baskısıyla 2023 yılı kazançlarının tamamını sildi. Altın, bugün ABD’den gelecek kişisel gelir verisi öncesinde 1.815 dolara düşerek 30 Aralık 2020 sonrası en düşük seviyeye indi.

ABD tahvilleri ve dolar endeksi yükselişte

Amerika’da enflasyonun yeniden canlanma göstermesi ve FED’in Mart sonrası da faiz artışına devam edeceği beklentilerinin güçlenmesiyle 10 yıllık tahvil faizi yükselişe geçti. Kasım FOMC toplantısının ardından yüzde 3,33’e kadar düşen faiz, 2 Şubat FOMC toplantısının ardından başladığı yükselişiyle birlikte yüzde 3,98’e çıktı.

Altında yıl içi kazançlar kayboldu

Bugün yaşanan düşüşle birlikte ons altın 2023 yılının il 2 ayında yüzde 6’ya yakın düşüş yaşadı. 2022’yi 1.823 dolardan kapatan fiyat negatif tarafa geçti.

Gram altın da onstaki gerilemenin etkisiyle 1,102 TL’ye inerek 5 Ocak dip seviyeyi test etti. 2 Şubat’ta görülen 1,185 TL rekor seviyeye göre kayıp %7’yi buldu.

ABD’de kişisel gelir ve harcamaların enflasyonda artış beklentisini kuvvetlendirmesi, doların gün içi kazançlarını korumasını sağlayabilir. Bu olasılıkta altın üzerindeki satıcılı seyir de devam edebilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version