Global

Kılıçdaroğlu’undan seçim açıklaması

Published

on

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ertelenmesinin mümkün olmadığını, zamanında yapılacağını açıkladı.

Bugün basın açıklamasında bulunan CHP lideri, hükümetin seçimleri ertelemek için rolü belli isimleri öne sürdüğünü, fakat seçimlerin ertelenmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Yaptığı açıklamada YSK’nın böyle bir karar almasının hukuka aykırı olacağının altını çizen Kılıçdaroğlu şunları söyledi. “Halkıma açık ve net söylüyorum, seçimler zamanında olacak. Hukuk devleti, Anayasa, yasalar ve yasaların oluşturduğu kurumlar bunu çok iyi bilsinler, bu ülkede seçimler zamanında yapılacak.

Seçim savaş dışında ertelenemez, savaş durumunda bile kararı Meclis verir. Anayasa madde 78 çok açık ve ortada, tıpkı Anayasa 101. maddede olduğu gibi.

TBMM’de de YSK’de de afet halinde seçimi erteleme diye bir yetki yoktur. Söylüyorum, aklınızdan bile geçirmeyin. YSK böyle bir talebi dillendirirse, demokrasiye darbe talebinde bulunmuş olur. Biz bunu böyle okuyacağız. Kendilerine şimdiden ifade edeyim.” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version