Global

Deprem bölgesinde yağış yok

Published

on

Türkiye’yi kedere boğan ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde hava durumu enkaz altındakiler kadar çıkarılanlar içinde büyük önem taşıyor.

Meteoroloji’nin yaptığı son hava durumu tahminlerine göre; deprem bölgesinde hava parçalı bulutlu olacak, yağış beklenmiyor.

Depremden etkilenen Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, ve Hatay’da kar yağışlarının hafiflediği zaman zaman rüzgarın hızını artıracağı tahmin ediliyor.

Enkaz altında kalan yüzlerce vatandaşın bulunduğu deprem bölgesinde uzmanlar yaşam savaşında hava sıcaklıklarının da önemli bir rol oynayacağını belirtiyor.

Kahramanmaraş’ta havanın bugün parçalı ve çok bulutlu olacağını, en düşük sıcaklığın sıfırın altında 6, en yüksek sıcaklığın 1 derece olması öngörülüyor.

Gaziantep’te parçalı bulutlu ve rüzgarlı bir havanın hakim olacağı, sıcaklığın eksi 4 ile 4 arasında olacağı tahmini söyleniyor.

Hatay ve Osmaniye’de az bulutlu ve rüzgarlı, sıcaklığın eksi 3 ile 9 derece, Malatya’da gece ve sabah sisli ve puslu bir havanın yanı sıra düşük sıcaklık tahmini söz konusu. Malatya’da sıcaklık eksi 6 ile eksi 11 arasında öngörülüyor.

Diyarbakır ve Kilis’te ise havanın parçalı bulutlu ve hafif rüzgarlı olacağı, sıcaklıkların eksi 4 ile 6 derece arasında olacağı belirtiliyor. Şanlıurfa ve Adana ise diğer illere göre biraz daha rüzgarlı sıcaklıklar sıfır ile 10 derece arasında tahmin ediliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version