Global

Borsada sert düşüş

Published

on

Ayı piyasasına giren borsada düşüş devam ediyor. Güne 0,5 düşüşle başlayan BIST 100 endeksinde günlük düşüş yüzde 5’e ulaştı. BIST100 endeksi şuanda 4.300 puanda

Türk Telekom’un hisse geri alımı ve Turkcell’in hisse geri alım fon tutarını artırması da BIST 100 endeksinin düşüş ivmesini tersine çeviremedi.

Borsa İstanbul 2 Ocak tarihindeki yaptığı tepe seviyesinden yüzde 20 düşüş göstererek Salı gününde ayı piyasasına girmişti.

Endeks salı günkü işlemlerde yüzde 5 ve yüzde 7 oranında düşüşlerle iki kez devre kesici çalışmasının ardından günü yüzde 8,6 kayıpla tamamlamıştı.

Mart 2021 yılından bu yana en büyük günlük düşüşünü yapan BIST 100, dünya genelinde de yıl başından bu yana en olumsuz performansa sahip öncü endeks konumunda.

Depremin ardından Sermaye Piyasası Kurulu borsada açığa satış işlemlerini yasaklamış, borsada yatırımcılara satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulanması kararı alınmıştı.

Depo şartının yürürlükte olduğu pazartesi günü kayıpları yüzde 1,35 ile sınırlı kalan endeks, salı günü uygulamanın yürürlükten kalkmasıyla bu sert geri çekilmeyi yaşamıştı.

Bazı borsa uzmanları borsanın deprem nedeniyle kapatılması görüşündeyken, bazıları işlemlere devam edilmesinin doğru bir karar olduğunu savunuyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version